רישיון עסק דוכן מזון
מאחר ולמזון ולשתייה יש תפקיד מהותי ביותר בחייו של אדם, כל תעשיית המזון תהייה כפופה לרגולציות רבות בהן יש תקנות ברורות מטעם
משרד הבריאות שאחראי על בריאות כלל האוכלוסייה. בהתאם לזאת, כל רישיון למפעל מזון יאושר
על ידי משרד הבריאות, כשהמטרה היא פיקוח הרמטי על כלל הייצור של כל מפעל, עסק או
דוכן שמוכר מזון לכלל הציבור. בנוסף, גם 'טכנולוג מזון' יהיה מעורב בתהליך של
ייצור ושיווק מזון, החל מתכנון המוצר דרך אופן ייצורו ועד לאריזתו, אחסונו ואופי
מכירתו. כדי לקבל רישיון עסק להפעלת דוכן מזון
יש לעמוד בכמה תנאים, שאותם מגדיר משרד הבריאות.
רוכלות במזון – דוכן מזון
רישיון
מהסוג של דוכן מזון מכונה - רישיון עסק ברוכלות מזון והוא מוענק לירידים בלבד ולא
ניתן לקיים אותו במקומות אחרים. בהתאם לזאת יש לערב את בעל המקום (הקניון, החלל)
ולבדוק מה הם כל התנאים שהוא מציב לכלל הדוכנים. בנוסף, יהיה צורך לרכוש סחורה רק מספקים
מאושרים שיש להם תנאי היגיינה גבוהים. כמו בכל הליך לקבלת רישיון לעסק שמייצר או
מוכר מזון, גם כאן הכל יתחיל באיתור מקום נכון ומתאים וכתיבת פירוט טכני בסיוע של
טכנולוג מזון שמאפיין את סוג המזון, הליך הכנתו, אחסונו ואופי מכירתו.
תפקידו של טכנולוג מזון
תפקידו
של טכנולוג המזון היא ליצור רשת ביטחון לכל מוצר שמיועד לאכילה, שיהיה טרי ולא
יכיל זיהומים או יהיה חשוף חלילה לחיידקים
ובקטריות. עסקים ובעלי דוכן שעוסקים בתחום המזון צריכים להעסיק טכנולוג מזון
למטרות בקרה שוטפת ובסיוע של פירוט טכני אודות ייצור המזון בדוכן וכל הליך מכירת
המזון, תכנון ויישום של הליכי בטיחות המזון ושימור שלו.
הדרישות העיקריות לרישיון עסק דוכן מזון
-
הובלה
של דברי המזון אל היריד תבוצע רק בכלי רכב שמיועד לכך ושלבעליו יש רישיון עסק בתוקף.
- הובלה
של מזון חם תהיה בטמפ' של 70 מעלות צלזיוס. הובלה של מזון קר – תהיה בטמפ' של יותר
מ-4 מעלות צלזיוס.
-
מוצרי
מזון מהחי יחויבו באישור רופא וטרינר.
-
אחסון
מזון למשך שש שעות יהיה במתקן קירור, מקפיא או במתקן חימום.
-
תידרש
הפרדה בין שמירה של מזון חם לבין שמירה של מזון קר. בנוסף, חובה להקפיד על הפרדה
מלאה בין האזור שמכינים בו מזון לבין השטח שיש בו מזון מוכן.
-
הקפדה
על מרחק של עשרה מטרים בין הדוכן לבין אזור איסוף אשפה.
-
יש
איסור מוחלט למכירה של מזון החי שהכינו אותו בבית.
-
הגשה
של מאכלים תהיה באמצעות כלים חד פעמיים.
-
בתום
יום חובה להשליך את כל המזון שנותר.
תגובות
הוסף רשומת תגובה